Може да излезе (Бойко Борисов - бел.ред.), утре, вдруги ден, какъв е проблемът? Такъв контравъпрос зададе на журналистите в кулоарите на Партийния дом вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев. Припомняме, че преди няколко дни Борисов увери, че лично ще обяви кандидатурата за градоначалник на партията и ще "извика" журналистите в партийната централа. Нещо, оказало се невярно, въпреки че вчера той лично обяви номинацията на ГЕРБ в Пловдив. Лидерът на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов не откликна на очакванията за коментар в коридорите на Партийния дом.

"Моля да обърнете внимание, че това предложение (на Хекимян - бел.ред.) няма нищо общо с партийния егоизъм. Защото ние в Столична община имахме редица кадри, които заслужаваха израстване, заслужаваха шанс. Но ние решихме да избягаме от рамките на традиционното политическо противопоставяне", аргументира отново решението на най-голямата парламентарна политическа сила Дончев.

Иначе и Томислав Дончев отрече за топла връзка между журналистика и партийни централи. "Много пъти съм бил гост на г-н Хекимян, не съм забелязал да е много толерантен, напротив - много колеги бяха на мнение, че е прекалено остър, прекалено критичен. В това е силата", разви аргументацията си Дончев.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви още - кандидатурата на бившия телевизионен водещ е общо решение между местните структури и партийния лидер Бойко Борисов.

Антон Хекимян - с ГЕРБ на прага на Столична община
Обновена

Антон Хекимян - с ГЕРБ на прага на Столична община

Борисов не го представи преди регистрацията