В ГЕРБ все още не са решили, кои ще са министрите в кабинета, който ще предложат. Това заяви  председателят на партията Бойко Борисов пред Нова телевизия.

По думите му, БСП, ДПС и „Атака" подготвят нова тройна коалиция.

"Разбрах, че по типичен техен начин се пазарят за столове, маси. Нямат морал и чест", коментира експремиерът предполагаемите действия на  политическите си опоненти.
"Тази коалиция ще се провали повече и от миналата. До 7-8 месеца българите ще се вайкат", прогнозира  Борисов.

През целия ден новоизбраните депутати от ГЕРБ и партийното ръководство запазиха мълчание за това къде и кога ще се проведе срещата на парламентарната група. Вечерта те се събраха в  столичен ресторант в близост до НДК.

На срещата най-вероятно са били набелязани първите задачи пред новоизбраните народни представители за започващата пленарна сесия.

Известна е заявката на Бойко Борисов, че той ще оглави евентуален кабинет. Сигурните имена за министри, обявени от Борисов, са Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Вътрешното ведомство вероятно  ще бъде поето от Веселин Вучков, който беше заместник на Цветан Цветанов в предишното правителство.

Полагането на клетва в парламента е важно за ГЕРБ, защото след това ще могат да сезират Конституционния съд за касиране на вота.