Тази вечер демонстранти отново блокираха за кратко кръстовището на Орлов мост. Преди това те протестираха пред сградата на Българската национална телевизия, където беше гост социалният министър Деница Сачева, съобщи БНР.

Около 100 души се събраха пред сградата на Българската национална телевизия в 135-ия ден на антиправителствени протести. Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", заедно с протестиращи, се присъединиха към така наречената "Гражданска панорама", организирана от сдружение Боец и симпатизанти, която се провежда всеки петък пред БНТ.

Демонстрантите посрещат и изпращат с протестни акции участващите в предаването "Панорама". Те смятат за своя заслуга, че от месец политици не са били участници в него. Тази вечер социалният министър Деница Сачева беше гост на предаването.

Плътен кордон от полицаи препречи пътя и изтласка протестиращите, за да може министърът да тръгне безпроблемно с автомобила си след края на участието си в ефира на Националната телевизия.

Скандиранията на демонстрантите бяха насочени както към Деница Сачева, така и към полицаите, които не им позволиха да се доближат до социалния министър.

Една от майките от "Системата ни убива" - Димитрина Русева, заяви:

"Благодарение и на заслугите на Сачева беше убита дългогодишната борба на нас - родителите на хора с увреждания, на самите хора с увреждания, бяха убити всички надежди тези хора да имат малко по-достоен живот в България. И всъщност да могат да съществуват, защото тук, на тази територия, ние не се борим за някакви права, ние се борим за съществуване".

По-рано протестиращи направиха автошествие от Министерския съвет до резиденция "Бояна".

Около 70 коли се включиха в протестното шествие до резиденция "Бояна"

Около 70 коли се включиха в протестното шествие до резиденция "Бояна"

Отровното трио призова властта да се събуди

Днес недоволните от властта се събират от 17:00 ч. на "Всенароден митинг-протест" на пл. "Народно събрание".