Резултати от паралелно преброяване в партийните централи на гласовете от вота за кмет на Ямбол сочат категорична победа за досегашния градоначалник Валентин Ревански, съобщи БНР. Ревански е издигнат от партия "Пряка демокрация" и подкрепен от ГЕРБ.

Негови опоненти в борбата за кметския стол бяха кандидата на ПП/ДБ Георги Стефанов, Недялка Петкова-Влахова от гражданската квота на БСП, издигнатият от ДПС Стоян Ангелов, от ИТН - Милко Димитров, бившият кмет на ГЕРБ в три мандата Георги Славов с регистрацията на "Българска нова демокрация", Стойка Димитрова, издигната от "Български възход", Иван Кърцъков - Българска социалдемократическа партия, и Димитър Стоянов - от "Български гласъ".

На първи тур са избрани и досегашните кметове на Болярово и Стралджа - Христо Христов от БСП, който ще бъде кмет осми мандат, и Атанас Киров, издигнат от местна коалиция.

В община Елхово досегашният кмет Петър Киров, издигнат от ГЕРБ, отива на балотаж срещу Петър Гендов, регистриран от местна коалиция. За момента не е ясно дали в община Тунджа ще има втори тур, като кандидатът на БСП Георги Георгиев вероятно ще се изправи срещу бившия си заместник Станчо Ставрев, подкрепен от местна коалиция.

Разследват кандидат за общински съветник за закана с убийство към журналист

Разследват кандидат за общински съветник за закана с убийство към журналист

Случаят е от Ямбол