Разследват случай на закана с убийство, отправена от кандидат за общински съветник в Ямбол.

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по подадения сигнал за случая, станал на 15 октомври в града.

Сигналът е подаден в полицията в Ямбол, като органите на МВР са предупредили лицето, за което се твърди, че е отправяло закани. Установено е, че твърденията се отнасят до отправена закана от лице, което е имало имунитет към момента на деянието, тъй като е било регистрирано като кандидат за общински съветник. Поради това материалите по случая са изпратени на СГП, която незабавно образува досъдебно производство.

Разследването е възложено на следовател от отдел "Следствен" на СГП, тъй като разследването по дела за престъпления, извършени от лица с имунитет, се провежда от следователи.

В хода на разследването ще бъдат извършени необходимите действия за разкриване на обективната истина. В тази връзка са дадени конкретни указания от наблюдаващия прокурор, които са в процес на изпълнение от водещия разследването следовател.

Работата по случая продължава.

По информация на bTV заплахите са били отправени към журналиста от същата медия Дани Атанасова от кандидата за общински съветник на ДПС Илия Андонов. Местната избирателна комисия е извадила мъжа от списъците за вота.