На мене ми е жал за тези хора, като им гледам физиономиите. Да вземат да тръгнат, да си ходят, поне да се отърват от това, което не могат да правят.

Това беше емоционалната реакция на депутата от БНД Лидия Шулева по повод на спрените окончателно от ЕК средства по ФАР и последващите реакции на управляващите.

Според нея правителството е силно паникьосано от реалностите, пред които се изправя, и то не може да се справи.

Тя допълни, че още преди няколко месеца са започнали предупреждението, че България вече няма да бъде оазис на стабилност.

Общият балансв страната вече става много различен от това, което пише в бюджета", заяви Шулева.
Според нея, с дефицитите, които са в проектобюджета за 2009 година, в общата финансова система, е заплашен валутният борд на България.

Според Лидия Шулева правителството трябва да започне незабавни и спешни разговорис Европейската централна банка, с Европейската комисия за предприемане на такива мерки, които да включат България в коридорите на еврозоната.

"До този момент обаче това правителство не е приело нито едно конструктивно решение", посочи Лидия Шулева.

Тя коментира и факта, че на поканата на Янев и Абаджиев за съгласуване на поредния вот на недоверие срещу правителството на Станишев,  не са се явили опозиционни групи. Шулева обясни, че според правилника за дейността на парламента в момент не може да се внася вот на недоверие по тази тема.

Освен това според Шулева това правителството на тройната коалиция не може да бъде свалено, тъй като мнозинството е плътно.

Правителството обаче трябва да разбере, че вреди на държавата и да си отиде", беше категорична Лидия Шулева.