Във всяка цивилизована държава, когато се установи, че финансовият министър е пропуснал стотици милиони, близо милиарда той си отива на секундата. Това коментира в Народното събрание депутатът от БСП професор Румен Гечев за комуникацията между финансовия министър Владислав Горанов и бизнесмена Васил Божков. Във финансовото министерство винаги е имало освен министър и заместник-министри, отговарящи за хазарта. Къде са те, попита социалистът.

Ако са верни данните на държавата, че ги няма 700 милиона лева, до девето коляно вън от държавата тези, които са допуснали тази грешка, а те не са вън, те са вътре на огромни заплати, недоволен е Румен Гечев. Някой го е страх да ги махне от там, предположи той. Защото като ги махне, те ще проговорят, смята социалистът.

Божков пусна скрийншот на чат с потребител Vladi Goranov

Божков пусна скрийншот на чат с потребител Vladi Goranov

Божков се оплаква за спънки в "рутинната работа"

Много пъти левите са искали оставката на финансовия министър. След като той установява, че ги няма 700 милиона лева, трябва да се изнесе, убеден е червеният депутат.

Гечев недоумява какво е правила финансовата инспекция в тази ситуация и предположи, че може е брояла кокошките в Костинброд. Социалистът не коментира конкретно излезлите съобщения между Васил Божков и финансовия министър. Няма как министърът на финансите на Република България да не знае какво става в един от ключовите сектори, който осигурява на бюджета милиарди, подчерта Гечев.

Абсурдно е, ако министърът на финансите не е знаел, а ако е знаел, той е за друго място, подчерта червеният депутат. Той не се съмнява, че е имало разговори обаче между Васил Божков и Владислав Горанов. Ако са верни данните на държавата, че са загубени стотици милиони левове за бюджета, това не може да стане без политически чадър, категоричен е Румен Гечев.

Няма дете, което ще повярва, че стотици милиони не влизат в хазната на България и това става просто така, допълни още той. Самият Горанов в НС е казал, че изключение в хазарта е правено само за Божков. Ако това е така, това улеснява работата на следователите, смята социалистът.

Той недоумява как Комисията по хазарта прави специална писта за един играч в хазарта. Гечев припомни и кадрите от срещата на премиера с Васил Божков в МС. Да си вземат шапките и да си ходят, настоя още Румен Гечев.