Високото отличие "Сребърен кръст със звезда" е връчено на дипломат номер 1 Ради Найденов заради заслуги към двустранното сътрудничество с федерална провинция Долна Австрия. Това съобщават от Министерство на външните работи.

Найденов получи отличието по време на тържествена церемония в Санкт Пьолтен. То му е връчено от министър-председателя на провинцията д-р Ервин Прьол.

Той подчерта личния принос на Найденов за отличните контакти между Долна Австрия и България по време на мандата му като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Австрия в периода 2005-2012.

Найденов бе поздравен за заемания висок пост и получи от австриеца пожелания за успехи в отговорната работа.

От своя страна първият ни дипломат изтъкна значението и дейността на д-р Прьол за засилването на политическите, икономическите и културни връзки. Той открои приноса му и за изграждането на общата визия за развитието на Дунавската стратегия като мост, свързващ двете страни.

От Външно допълват, че по време на разговора си Ради Найденов и Ервин Прьол са изразили задоволство от активните контакти и конструктивния политически диалог между България и Австрия, и в частност с провинция Долна Австрия.