Посланикът на Македония в България Александър Василевски е бил привикан в българското министерство на външните работи, предаде БНР.

Той е трябвало да даде разяснения по повод вчерашното решение на съда в Гевгели, с което детето на Спаска Митрова беше отнето.

Българските власти вече определиха процеса като непрозрачен.

За срещата потвърждават и македонските медии. Според Канал 5 , българското министерство на външните работи е констатирало, че процесът е бил проведен в негативна обществена атмосфера.

Според агенция Максфакс, заместник-министърът на външните работи Марин Райков е изказал остър протест и недоволство срещу решението на съда в Гевгели.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че Спаска е отишла да види дъщеря си Сузана.

Бившият съпруг на Митрова обаче я посрещнал видимо агресивно, не пуснал детето, ударил майката и счупил мобилния й телефон.

На 8 октомври Митрова излезе от скопския затвор "Идризово", където излежа тримесечна присъда.

Тя изтърпя две трети от присъдата си. Жената беше осъдена заради това, че не позволявала на бившия си съпруг да вижда тяхната двегодишна дъщеря.

В средата на декември стана ясно, че в Македония е заведено ново наказателно дело срещу българката.

Този път тя бе обвинена, че не допуска бившия си съпруг при детето им, въпреки че то не е при нея и Спаска не го е виждала, след като е излязла от затвора.