Върху БСП се изсипа огънят от ада - натиск отвън, компромати, заплахи от ПЕС за изключване, осмиване на БСП и инсцениране на вътрешнопартийни битки за това, че партията е ретроградна и консервативна. БСП са подложени на ужасяващ натиск, оплака се лидерът на червените Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание - поводът инициираната от партията подписка за референдум против джендър идеологията в училищата.

Истанбулската конвенция въвежда в законодателството трети социален пол, различен от биологичните - мъж или жена, притеснена е соцводачката.

"Тази битка е част от срива на БСП на изборите, защото нито един от вас не знае какъв е този натиск отвън с много пари и медии", сподели Нинова. БСП е единствената партия, която е против Истанбулската конвенция от 6 години. "Отворете очи и сърце, помогнете ни да спасим поне децата ни, подкрепете ни за референдума за забрана на джендър идеологията в училище", призова Нинова.

По думите ѝ късно е да излезем от настоящата ситуация, но не е непреодолимо. Вчера български евродепутати от всички партии гласували "за" Истанбулската конвенция. Сергей Станишев и Елена Йончева подкрепиха Истанбулската конвенция. За тези хора няма Конституция на България и решение на Конституционния съд, няма значение мнението на църквата, на мюсюлманското вероизповедание, за тези българи няма равноправие и суверенитет и го няма истинския смисъл на ЕС, разкритикува Нинова.

"Утре Сергей Станишев организира конференция за модерното ляво. Това ли е модерното ляво? Това е тяхното модерно ляво - джендър идеология и различен пол от мъж и жена", отсече лидерът на БСП, която припомни позицията си, че насилието над жени е ужасно и нетърпимо престъпление.

Дебатът за домашното насилие замърсен, според Крум Зарков

Дебатът за домашното насилие замърсен, според Крум Зарков

Законът бил отхвърлен с аргументи, които нямат нищо общо с темата