Асен Миланов, който е наемател на варненската пицария, около която вече месеци се вихрят скандали, обвини аптекарския бос Веселин Мареши за организирано изнудване и рекет в съучастие с доста известни и знакови фигури от престъпния контингент.

Марешки от своя страна твърди, че Миланов е построил зимната тераса на заведението си върху негова земя. Ситуацията ескалира в края на миналата година, когато Марешки удари общинския съветник Костадин Костадинов, който се намеси в конфликта.

"Миланов отказа да ми плаща наем, а после отиде и се оплака, че го изнудвам. Някой си е влязъл в нашия имот и си е построил нещо", заяви Марешки.

Той показа документ за незаконен строеж от Върховния съд, според който "Миланов продължава да обитава незаконен строеж", построен върху земя на "Варнафарма Холдинг".

Миланов контрира, че Марешки всъщност е отказал да предостави документи за собственост на въпросния парцел.

Той посочи, че се е срещал два пъти с Веселин Жеков, който се опитвал да го убеди да не противоречи на Марешки и че е по-добре да е на негова страна.

"Това момченце (Костадин Костадинов, б.р.) като общински съветник е длъжен да сезира всички органи, че има незаконно строителство. А моята информация е, че не само не е сезирал никого, а е съдействал това незаконно строителство да продължава да бъде експлоатирано", категоричен беше аптекарският бос.

Миналата седмица Костадин Костадинов заяви, че Веселин Марешки е обект на мащабно разследване от страна на властите във връзка с „една много сериозна група".