Вътрешната опозиция в БСП се кани да се преброи на извънреден пленум.

Драмите във варненската организация и изхвърлянето на Борислав Гуцанов от листата на кандидат-общинарите в морската столица е дало повод на опозиционерите да започнат акция, с която да полазят по нервите на лидера Корнелия Нинова и ръководството. Опонентите й в партията вече са събрали 60 подписа за свикване на извънреден пленум. Очакват се още няколко подписа, като и Сергей Станишев би трябвало да се подпише под искането.

Темата ще е проблемът с реденето на варненската листа и отношението към Борислав Гуцанов, научи News.bg от свои запознати източници.

Варненска драма тресе БСП

Варненска драма тресе БСП

Манипулация било, че варненските социалисти предлагат Костадин Костадинов за кмет

Ефект за Гуцанов няма да има, защото той няма основание да обжалва решението на предходния пленум или да атакува по съдебен път листите. Регистрацията на кандидатите е от името на Коалицията БСП за България, а според коалиционното споразумение партньорите на столетната партия предоставят всички права по отговорните решения на Нинова и ръководството.

Така на практика идеята, според запознати, е опозиционерите да се видят колко са и кои са, а в допълнение ще се получи и "разклащането" на Корнелия Нинова и приближените й.

Евентуалният пленум ще се проведе на 24 септември.

Припомняме, че в неделя Националният съвет на БСП категорично отхвърли кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет за Варна, а и Борислав Гуцанов, дългогодишен ръководител на варненските социалисти, не е водач на листата и е със свалено политически доверие. 

Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати, изтъкна заместник-председателят на партията Кирил Добрев и употреби думата "тумор".

Гуцанов е тумор, скочи Кирил Добрев

Гуцанов е тумор, скочи Кирил Добрев

Досега никой червен не си позволявал да обжалва партийно решение в съда