Вероятно Мая Манолова ще е кандидатът на левицата за кмет на София. Това стана ясно от коментара на Красимир Янков преди днешния пленум на столетницата.

Като манипулации той тълкува твърденията, че варненските социалисти предлагат Костадин Костадинов за кмет на Варна. Янков присъствал на конференцията в морската столица. Обясни, че след намесата на националното ръководство и Корнелия Нинова всички номинирани за кандидат-кметове са се отказали. 

Червените издигат бивш министър на Орешарски за кмет на Варна

Червените издигат бивш министър на Орешарски за кмет на Варна

Вчера Костадин Костадинов смяташе, че ще подкрепят него

Информация, която била представена на делегатите на конференцията в морската столица, била, че Костадин Костадинов би приел подкрепа на левите. Кирил Добрев обявил, че Изпълнителното бюро на БСП е свалило доверието от Борислав Гуцанов, но в същото време го предлага за кандидат за кмет. Това, по мнението на Янков, е озадачително.

БСП подкрепя лидера на "Възраждане" за кмет на Варна?

БСП подкрепя лидера на "Възраждане" за кмет на Варна?

Костадин Костадинов вярва, че това е началото на революция

Днес се очаква решение на казуса Варна. Според Янаки Стоилов Мая Манолова има добри шансове в кметската надпревара в София. Червените трябвало да се стремят да увеличат влиянието си в Столичния общински съвет.

Вярвам, че Националният съвет ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова, обясни депутатът Филип Попов. София е важна.

Припомняме, в публикация във Фейсбук лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че социалистите възнамеряват да го подкрепят като независим кандидат за кмет на града.

През лятото лидерът на БСП Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в Изпълнителното бюро на партията. За решението на местната организация на БСП да не издига собствен кандидат в морската ни столица се заговори още преди дни, но крайният резултат не беше ясен. Във Варна пристигна и ръководителят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев.

БСП-Варна свали доверието си от Борислав Гуцанов

БСП-Варна свали доверието си от Борислав Гуцанов

Нинова обяви, че временно водач на варненските социалисти става Христо Боев