БСП обвини "Има такъв народ" и ДПС в сватба и ги изпрати да празнуват довечера в "Делта хил" при Слави. Обвинението в коалиция дойде по време на дебата за преизчисляване на пенсиите и добавката от 120 лв., предложена за три месеца от ДПС.

Стоян Мирчев от БСП по средата на споровете днес заяви от трибуната: "Вдигни си телефончето" - чул да казва Филип Станев към Йордан Цонев и той лично присъствал.

Тази реплика остана без отзвук в началото, но след като решенията най-накрая бяха гласувани след три часа спор, Мирчев излезе от трибуната и отново обяви: Сватба има - Цонев е булката, Филип Станев - шаферката. Партито ще е в "Делта хил" довечера, при г-н Слави Трифонов. И двамата обвинени дадоха лични обяснения.

Цонев: 31 години, когато става въпрос за евроинтеграция и НАТО, ДПС я търсят всички, за бюджети - ДПС е търсено от всички, търсено е да спасява положението за доходи и ниски данъци, ДПС участва в тази сватба с интересите на българския народ и българската държава. Не се срамуваме от това и ще продължим да участваме, вие се срамувайте, че търсите ДПС, само когато имате личен и партиен интерес, каза той.

Включи се Георги Свиленски, който даде подкрепи твърдението на колегата си Мирчев.

Филип Станев излезе възмутен: Вие притежавате изключителното качество "интригантство", вкарвате ни с Йорданов в нещо невярно, вие сте мъж, с хубава брада, бъдете лъв, а не заек, не всявайте интриги, стига интриги, дайте да се оправим с този малък бюджет. Станахме за смях на цяла България.

В същото време в залата заехтя: "Горчивоооо" от страна на депутатите.

Тошко Йорданов също взе думата и каза: БСП, вие сте шавлива политическа булка. Маймуната помни три минути, господине с брада, защото БСП и ГЕРБ приехте три различни неща и направихте тази каша.

Председателят на НС Ива Митева наказа Филип Станев, Тошко Йорданов, Георги Свиленски със забележка за отправени реплики.