Парламентарната група на "Възраждане" изрази възмущението си, че парламентът отново и бързо е приел да дадем военна помощ на Украйна. Депутатът от формацията на Костадин Костадинов - Николай Дренчев обясни пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, че в 12:45 ч. е било внесено в деловодството на Народното събрание проект за решение за даване на оръжие за Украйна. След това 10 минути по-късно било свикано заседание на Комисията по отбрана. Какво точно се дава - не било ясно и нямало списъци, било то и секретни.

Според Дренчев даваме преносими занитно ракетни комплекси, които пазят пехотата ни от дронове и вертолети на противника, даваме зенитни ракети С-300 и С-200. Стари ракети в армията няма, посочи той.

"Даваме нещо, което уж няма да трябва за обраната ни, но в замяна на това няма да получим абсолютно нищо", възмутен е Дренчев.

Формацията на Костадин Костадинов иска модернизация на армията, но за сметка на даване на оръжия на Украйна, България няма да получи нищо в замяна.

"Не се знае кое от въоръжението ни е с отпаднала необхойдимост, не се знае каква трябва да е числеността на българската армия, каква да е числеността на резерва, какво трябва да имаме в резерв и запас и това е едно отвратително предателство спрямо българската армия и българския народ. Основната грижа на сглобката е само и единствено да заслужат congratulations от Украйна", коментира Дренчев.

Той запита още за какво са на Украйна неизправни ракети, ако наистина зенитните комплекси са такива.

Дренчев е притеснен още затова, че България ще трябва да моли НАТО да разположи зенитно ракетни батареи и корабни батареи, за да усилия защитата на страната ни.

Припомняме, че решението България да предостави още военна помощ на Украйна беше взето днес от Комисията по отбрана. Предложението беше внесено около обяд и е подписано от ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС, включително и от лидерите Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски.

Димитър Стоянов очаква да дадем всичките си ракети С-300 на Украйна

Димитър Стоянов очаква да дадем всичките си ракети С-300 на Украйна

Натискачите на копчета взеха скандално решение за ракетите, по думите му