Единственото правителство, което "Възраждане" ще подкрепи, е правителство с мандат на политическата организация.

Това заявяват в позиция на ръководството на "Възраждане" по повод на получената покана за консултации от ГЕРБ-СДС.

ПП-ДБ няма да се отзоват на разговори с ГЕРБ

ПП-ДБ няма да се отзоват на разговори с ГЕРБ

Подходът на ГЕРБ-СДС нямало как да доведе до управление в интерес на страната

В случай че "Възраждане" получи мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправи покани към всички парламентарни сили без ДПС за разговори при подчертаване на петте задължителни условия на "Възраждане" за формиране на кабинет:

  1. Провеждане на референдум за запазване на българския лев;
  2. Провеждане на референдум за излизане от НАТО;
  3. Премахване на санкциите срещу Руската Федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи;
  4. Прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент;
  5. Свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни.

"Възраждане" уточнява и защо няма да разговаря с ДПС по тези приоритети - ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция. Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни 2024 г., следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на ИТН и ПП-ДБ, е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни, категорични са от формацията на Костадин Костадинов.

Николай Марков иска среща с Борисов, не с дамите му

Николай Марков иска среща с Борисов, не с дамите му

С контактьорски групи ми е обидно да си говоря, заяви лидерът на "Величие"