Депутатите от партия "Възраждане" готвят предложения за промени в Закона за здравето. На трибунка в Народното събрание лидерът на партията Костадин Костадинов определи зеления сертификат като дискриминационна мярка.

За това с промените в Закона за здравето от "Възраждане" могат да възстановят нормалния начин на живот. В парламента има други нормални партии, които смятат, че зеленият сертификат не може да се превърне в пропуск и условия за работа. "Това не е необходимо зло, както някои казаха - това е излишно и вредно зло. Няма необходимо зло, а злото е просто зло", аргументира се Костадинов.

Депутатите без задължение за зелен сертификат, ПП не иска парламент „хоум офис“
Обновена

Депутатите без задължение за зелен сертификат, ПП не иска парламент „хоум офис“

Хора, които доведоха България до просешка тояга, искат проверки и глоби

От своя страна Елена Гунчева заяви, че промени в Закона за здравето са наложителни заради правния казус от заповедите на министъра на здравеопазването, но и все по-широката обществена дискусия дали налаганите мерки ограничават граждани права или дали същите са дискриминационни.

Промените в Закона за здравето са насочени в три части: едната се отнася по отношение на имунизацията срещу коронавируса, другата част е на заповедите на министъра на здравеопазването и третата част е за контрола върху тях. От "Възраждане" предвиждат изменение на противоепидемичната обстановка да бъде налагано само с решение на Народното събрание и не повече от 2 месеца.

Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в НС без зелен сертификат

Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в НС без зелен сертификат

Апелира ПП да преразгледа решението си...

С промяната в Закона за здравето "Възраждане" искат да направят достъпен съдебният контрол върху заповедите на здравния министър. Основният проблем за съдебен контрол на заповедите е, че докато се свика първото съдебно заседание министърът на здравеопазването или е изменил заповедта, или я е отменил и съдът е отменил делото, каза още Гунчева.