Парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ" заедно атакуват промените в Конституцията пред Конституционния съд.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом застанаха Костадин Костадинов, Тошко Йорданов и адвокат Петър Петров като заявиха, че жалбата е подготвена в рамките на 40 страници, а мотивът - сърцевината на съдебната реформа, която не може да се направи от Обикновено Народно събрание, а е нужно Велико Народно събрание. Жалбата ще бъде внесена още днес в Конституционния съд.

Опозицията вярва в Конституционния съд и се надява да бъдат отменени всички 23 параграфа от промените в новата Конституция.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че за цялостно творчество с Конституцията сглобката е получила Слаб (2). За първи път две партии работиха паралелно и едновременно за атакуването на промените в Конституцията. Сега имаме подписана жалба, като се надяваме Конституционният съд да си влезе в ролята и да не се бавят. Сега е интересно да се види дали има политическо влияние в Конституционния съд, подчерта Йорданов.

Той уточни, че БСП не са взели участие да работят заедно по жалбата с юридическите екипи на "Възраждане" и ИТН.

ИТН и Възраждане вдигнаха мерника на промените в Конституцията

ИТН и Възраждане вдигнаха мерника на промените в Конституцията

Партиите внасят жалба в Конституционният съд