"Възраждане" кани на среща "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се Бг!Ние идваме".

Това са партиите, които са се заявили като опозиционни на управлявалия доскоро кабинет на ГЕРБ и в 45-то и 46-то Народно събрание многократно са декларирали, че се стремят към промяна в България.

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов припомня, че именно до тези партии от "Възраждане" са изпратили предложение за законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, чрез който е описана процедура за отстраняването на главния прокурор.

До днес нямаме отговор от тези партии по нашето предложение, чрез което можем да постигнем една от целите, заложени в програмите на всички или промяна в съдебната система, и поради това ги каним на разговор, обясни той.

"Демократична България" готови за всякакъв вариант за изборите

"Демократична България" готови за всякакъв вариант за изборите

До 15 септември очакват да бъде животът на сегашния парламент

Според "Възраждане" предвид предстоящите парламентарни избори - трети подред, трябва всички тези партии да седнат на една маса, за да обсъдят важните за страната въпроси.

Те посочват, че всяка политическа партия в своята програма има заложени приоритети за развитието на страната, а ситуацията изисква проява на политическа отговорност и на способност за взимане на политически решения.

Независимо от идеологическите различия в нашите програми, все по-често ще ни се налага да търсим решения в 47-то Народно събрание, категорични са от "Възраждане".

Срещата ще се проведе на 17 септември от 12.00 часа.

Припомняме, на парламентарните избори през юли "Възраждане" събра 3,01% от гласовете и остана под бариерата за влизане в 46-ото Народно събрание. Последните социологически проучвания обаче отчитат засилена подкрепа към партията, която към момента има реални шансове да влезе в 47-ия парламент.

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Румен Радев не пропусна отново да поласкае всички честни социалисти