Днес е изпит по демокрация, защото демокрацията не се изчерпва само с това да се плащат данъци и да се спазва Конституцията, законите в държавата. Това заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в декларация от трибуната на Народното събрание.

След изказването на депутата цялата ПГ на "Възраждане" напусна пленарната зала.

Той обясни, че демокрацията е да се уважават и да се спазват парламентарните традиции, които започват с това опозицията да бъде уважавана, а не мачкана и да се прави всичко възможно да бъде унищожена. От първия ден на парламента управляващата коалиция пристъпи към яростно мачкане на опозицията, изтъкна Ганев

"Ако сте избрани с цел да продължите промяната, виждайки огромно зло тук, вие ги задминавате, защото, когато трябваше парламентарните комисии да се свикат, не проявихте елементарно уважение", коментира Ганев и обвини четворната коалиция в потъпкване на парламентарните и демократични традиции.

"Възраждане" атакува зеления сертификат пред КС

"Възраждане" атакува зеления сертификат пред КС

Костадинов: Нас ни управлява коалиция "Зелен сертификат"

"Днес е изпит по демокрация, защото ПП си позволили да защитят, гласуват и приемат ограничаване правата на депутатите. Забранихте и не позволявате опозицията да влиза в парламента. Това е потъпкване на демокрацията, уважаеми депутати, защото изпълняване на чуждестранни изисквания към нас е неспазване на Конституцията. Когато дойде денят да ни забраните, искам да видя как ще ни забраните да влезем и тогава отново ще е изпит по демокрация. С такива действия правителството е падало", коментира депутатът от "Възраждане".

Ганев видя двойни стандарти в управлението на четворната коалиция. Борисов и Радев ясно и точно си правили в два дни тестове за коронавирус и те били отрицателни, тогава правителството на ГЕРБ свалило карантината на президента. Вие в момента правите точно обраното - когато нагласеният тест за положителност на Никола Минчев, недоказан от никого, карантинира цялото ръководство на държавата, заяви Ганев.

Според него това е поредното доказателство как ПП надминава това срещу, което се борят. От Варна тръгнали 5 автобуса, но дошли осем патрулки и ги проверили за наркотици. След това тестовете посочили, че от петимата шофьори, четирима са дрогирани, отчете Ганев.

Костадинов: Заповедта за зеления сертификат е спусната отгоре

Костадинов: Заповедта за зеления сертификат е спусната отгоре

Той уточни, че партията му е срещу принудителното ваксиниране

По думите му репресиите продължават в момента и може да се пита как в големите градове полицията проверява шофьорите. Това ли е ви е продължаването на промяната към Канада? Това е потъпкване на демокрацията, но да се върнем на това защо има протест - има протест на хора, които се борят да спрат въвеждането на мерки, които към днешна дата не дават резултат, посочи Ганев.

Той запита какъв бил резултата от зелените сертификати. Кое точно ни пази - парцалчетата маски, ваксините, които са със странни качества или зеленият сертификат спира разпространението, запита Ганев и добави, че демокрацията на управляващите е в бунището. "Това нещо не е демокрация и всичко, което се вижда, доведе дотам, че хората, които отказват сертификати и се принудени да се ваксинират, наесен ще ги накарате да си сложат четвърта доза. Тогава ще изпитате недоволството на хората, които са отпред и ще давате отговор с тези мерки какво постигнахте. Нищо не постигнахте", атакува Цончо Ганев.

Той посочи, че зеленият сертификат за децата ще стане по два показателя - или преболедувал, или ваксинация. И тогава ли ще гледате така, и тогава ли ще обяснявате какво постига зеленият сертификат? Огледайте се там, където ходите на почивка, и вижте какви са резултатите, защото това ще достигне и тук, предупреди депутатът.

Ганев се надява депутатите да отидат при хората на протеста заради зеления сертификат.

С гнева на хиляди граждани предупреди Костадинов колегите си депутати

С гнева на хиляди граждани предупреди Костадинов колегите си депутати

За мораториум върху зеления сертификат, призова Костадинов