Наложете мораториум върху зеления сертификат, призова Костадин Костадинов.

Следващата сряда (12 януари - бел. Ред.) тук ще има хиляди български граждани, уверен бе от трибуната на Народното събрание председателят на "Възраждане". И още - те щели да бъдат много разгневени, защото управляващите не пожелали да се вслушат във волята на народа, закани се той. Настоящите ковид мерки, категоричен бе Костадинов, са антиконституционни. "Нищо друго бе желаем освен българските граждани да бъдат изслушани", каза още Костадинов с предупредителен обаче тон.

Припомняме, че днес депутатите гласуваха да отпадне разискването за зеления сертификат като пропуск за Народното събрание. И през декември лидерът на "Възраждане", които са противници на противоепидемичните мерки, заплаши с бунт, ако депутатите и правителството не направят завой в провежданата политика.

Лидерът на „Възраждане“ заплаши с революция в НС

Лидерът на „Възраждане“ заплаши с революция в НС

Той настоява ваксинацията в страната да не е задължителна

От "Възраждане" обаче не искали да се стига до насилие на готвения на 12-ти протест, каза постфактум в кулоарите на парламента Костадинов. И настоя - властта трябвало да наложи временен мораториум върху новите ковид мерки, а експертиза следвало да дават не "коремни хирурзи и некъпани математици", а истински вирусолози.

Според лидера на "Възраждане" било фашистка мярка и това, че с еднолично решение на министъра на здравеопазването могат да се взимат кардинални решения за налагане на нови рестрикционни мерки.