"Възраждане" ще се яви на изборите самостоятелно. "Разбира се", така лидерът на партията Костадин Костадинов отговори на въпрос за бъдещето на формацията и намеренията й на предстоящия вот.

В студиото на БТВ Костадинов заяви и че "Възраждане" ще имат собствена кандидатура за президент, но нито отрече, нито потвърди, че той ще бъде номиниран от името на партията.

Номинацията ще бъде обявена другата седмица.

Припомняме, на последните два парламентарни избори патриотичната формация на Костадин Костадинов изпревари коалицията ВМРО/НФСБ/Воля, в която не се включи и всъщност е единствената политическа партия, която получи право на държавна субсидия. И последните социологически проучвания от днес "Възраждане" също е най-близо до 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание и е формацията, която в момента е извън парламента, но влиза в кампанията с най-добър старт на одобрение.

„Алфа Рисърч”: ИТН губи 7% от предните избори

„Алфа Рисърч”: ИТН губи 7% от предните избори

Едва 27% смятат, че правителството се е справило с подпомагане на бизнеса

От "Възраждане" миналата седмица организираха протест срещу въвеждането на новите мерки с акцент върху маските, които са принудени да носят децата в учебните заведения.

"Настоящите COVID мерки вредят. Те са доказано безсмислени и точно поради тази причина не трябва по никакъв начин да бъдат налагани", посочи Костадинов.

По думите му никой не е доказал, че маските предпазват, а от друга страна е ясно, че те вредят. Също така от "Възраждане" смятат, че мерките не са адекватни и затварянето на бизнеси само унищожава икономиката.

"Всеки ден в България умират между 200-300 човека и една голяма част от тях умират от много тежки хронични заболявания. Много е интересна статистиката за хората, които според официалните данни, са умрели от COVID-19. Тя показва, че голяма част от тях имат тежки придружаващи заболявания, а никой не казва точно на каква възраст са хората, които умират. Това е много сериозен проблем", добави той.