Възраждане внася в деловодството на НС предложение за прекратяване на американските бази у нас. Това обяви на брифинг в НС Костадин Костадинов.

За тези бази ние не сме получили и стотинка, подчерта той като поясни, че САЩ плащат за базата си в Куба. Икономиката в региона не се е развила, а в едно от селата е отворен публичен дом за американските войници, по думите му. Не знаем какво точно има в тези бази, недоволен е Костадинов.

Възраждане иска данни за числеността на войниците там и за въоръжението там. Там важи законът на САЩ, което не се харесва на депутатите от Възраждане. Освен това у нас не е имало военни бази в историята ни, по мнението му. Костадинов иска за отбраната ни да се грижи националната ни войска. Той обаче постави въпроса кой е ликвидирал армията ни.

Тези въпроси Възраждане ще поставят на извънредното заседание на парламента за кризата с Украйна. Състоянието на армията в момента е плачевно, категоричен бе Костадинов. Той е убеден, че няма да има Украйна, а се наблюдава надпревара между политиците да се докажат кой повече служи на американския господар. Българската политика трябва да се управлява от мъже, а не от мижитурки, смята още лидерът на Възраждане.

НАТО не гарантира националната ни сигурност, НАТО заплашва националната ни сигурност, отсече Костадин Костадинов.

"Възраждане" искат Херо Мустафа да обяснява в парламента

"Възраждане" искат Херо Мустафа да обяснява в парламента

Искат обяснение защо американски депутати да заплашват България със санкции.