Днес председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председателят на Комисията по бюджет и финанси ще проведат среща с министъра на финансите Асен Василев и зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, за да коментират финансовите въпроси, свързани с дейността на Ведомствената комисията за подпомагане при бедствия и аварии. Срещата ще се проведе от 12.30 ч. в сградата на Народното събрание.

Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в парламента.

Атанасова посочи, че е недопустимо да се говори за липса организация в серия от природни бедствия. Тя смята, че със страданието на хората от Бисер, Мизия, Аспарухово и Царево никой не бива да спекулира политически. Ако е нужно ще се приемат законодателни мерки в Народното събрание, но да се спекулира политически, когато е обявен ден на траур, е недопустимо, коментира тя.

Според нея отговорността за наводненията в Южното Черноморие може да се критикуват всички институции - местната власт и кой ли не, но сега трябва държавата да се организира, за да може хората да не бедстват. Когато се наводниха селата в Карловско миналата година, политици направиха PR, но хората отново споделят, че не се преодолени щетите и последствията от бедствието, напомни Атанасова, която отказа да спекулира кой е управлявал миналата година по това време. "Трябва ли с това да се прави политически PR", запита Десислава Атанасова.

Атанасова добави, че е важно да се преодолее бедствието по Южното Черноморие и след това да се коментират оставки. "Има време за оставки", загатна тя.

Тя накратко отговори по криминална тема, приковала общественото внимание в последния месец - убийството на Алексей Петров. Атанасова каза, че не е познавала бившата барета и отказа да отговаря на допълнителни въпроси дали Петров е имал пръст в съставянето на сглобката.

Шефът на пожарната не вини само природата за потопа по Черноморието

Шефът на пожарната не вини само природата за потопа по Черноморието

Причините били комплексни, но и количествата валежи - изключителни