Аз виждам нещо възмутително, когато в кулоарите на парламента се разхождат хора със снайпери.

Това коментира депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев. Той е бил смутен, тъй като никой не е уведомил депутатите предварително.

Не съм виждал и чувал такава практика, подчерта още Тренчев, затова и решил да пита Цецка Цачева защо се налагат такива драконовски мерки.

Припомняме, че малко по-рано по медиите бе разпространена информация за депозирано питане на Антони Тренчев в деловодството на Народното събрание. Въпросът бил на какво се дължи присъствието на въоръжени снайперисти в сградата на народното събрание вчера. Припомняме, вчера се състоя официалната церемония по полагане на клетва на новоизбрания президент Румен Радев.

Антони Тренчев за пръв път виждал снайперисти в НС и това според него повдигало въпрос за допуска в Народното събрание. Депутатът видял снайперистите след церемонията по клетвата на президента Румен Радев. Не ми се вижда нормално, изтъкна Антони Тренчев.

Тренчев иска и депутатите да минават щателна проверка от НСО как влизат в сградата на законодателния орган

На какво основание е осигурен достъп до сградата на парламента на снайперисти, кой е разпоредил това и има ли друг такъв прецедент в досегашната история на Народното събрание на Република България, пита още Тренчев.