Не сме безсилни и правим всякакви опити да променим нещо. Но така ни подредиха избирателите - ако бяхме повече в парламента, нещата щяха да са различни. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин пред БНТ.

Според него сглобката доста скърца, на моменти се разглобява и после се сглобява. По думите му такова управление българските граждани скоро ще отхвърлят категорично, защото то не дава перспектива за държавата. Този модел на отношение, който виждаме в т. нар. сглобка, неизбежно се пренася като модел на поведение за всичко, посочи депутатът от БСП.

Когато системно се нарушават Конституцията, законите, собствения си правилник, това е сигнал към всички останали и към органите на местно самоуправление, към самите граждани, подчерта Вигенин. Как ще изискваш хората да спазват закона, след като председателя на НС персонално и неговите заместници от сглобката ежедневно правилника, запита той.

Депутатът коментира и вчерашните скандали в пленарната зала, при които едва не се стигна до физическа разправа между народни представители от ДПС и Възраждане. Ние като партия се чувстваме много неудобно да участваме във всичко това. Защо трябваше да се стига до това? Мисля, че имаше доста по-интелигентни начини да се реши този въпрос. Както за много други неща, решиха да го правят силово. Виждате кой е главният участник, той задава тона, но явно така ще трябва да функционираме, поясни той.

Според него, на фона на цялата неразбория, очевидно сигналът е бил да се претупат т. нар. малки бюджети.

Левите не искат да се бият с Делян Пеевски

Левите не искат да се бият с Делян Пеевски

БСП се разграничи от случващото се в Народното събрание