Евродепутатът от Партията на европейските социалисти Кристиан Вигенин отрече да има организиран заговор в средите на партийната формация срещу кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар.

Външният ни министър е изразила това мнение пред столичен ежедневник, като е посочила, че сред наши евродепутати се организира коалиция срещу кандидатурата й за еврокомисар.

България без комисар няма да остане, така че да се крием зад обща национална позиция в името точно на тази кандидатура, не мисля, че е сериозно, посочи той, цитиран от БНР.

Вигенин обаче беше категоричен, че социалистите не участват в някакви заговори срещу Желева или който и да е друг кандидат от България.

Но ние като европейски депутати очакваме всеки един кандидат за комисар да има познанията, за да се справи с ресора, за който кандидатства, заяви той.

Вигенин обясни, че позицията на ПЕС няма да бъде непременно „против", само защото това е кандидатура на управляващата партия, но няма и да бъде непременно „за", само защото е българска кандидатура.