При необичайно висока активност протичат предварителните избори в Кърджали. Според организаторите от Гражданското сдружение "За Кърджали" в градските секции до обед са гласували повече хора, отколкото на изборите за евродепутати.

В днешния вот участват трима кандидати. Надпреварата е между инж. Никола Пашинов, д-р Атанас Ангелов и Вячеслав Спасов. 

Един от тях ще се яви на редовните избори през октомври срещу кандидата на ДПС, съобщава Българска национална телевизия.

Много хора са започнали да гласуват още при откриването на секциите. Разкрити са 15 изборни бюра, разположени на традиционните за провеждането на избори места. Гласува се по традиционните правила - с бюлетини, урни и избирателни комисии.

Заради технически неуредици част от секциите са започнали работа в двора на училищата. Четири лъча със урни обиколиха над 20 села в общината.

Интересът към изборите се обяснява с желанието да се разбие политическия монопол на ДПС и с необходимостта един кандидат да обедини гласовете и да застане срещу претендента на движението.

Димитър Арнаудов, говорител на Сдружение "За Кърджали" коментира, че с тази избирателна активност е изпълнена основната задача, която са си поставили - да активизират гражданите.

Избирателните секции ще работят до 22 часа. Резултатите от предварителните ще бъдат обявени утре. Ако нито един от претендентите не е получил над 50 % от гласовете, в неделя ще има балотаж.