Два часа и половина след началото на пленарното заседание, на което се приема окончателно държавният бюджет за догодина, настроението се приповдигна и законотворците минаха към шеги и закачки.

Социалистът Чавдар Георгиев „изгони” от зала финансовия министър Владислав Горанов. По време на дебатите за бюджета на Министерство на културата финансист номер едно не слушал внимателно дискусиите, а си вършел работа в зала и подписвал документи.

Излезте, свършете си работата и тогава елате, ядоса се червеният депутат.

Председателят на НС Цецка Цачева обясни съвсем спокойно, че министрите са министри, където и да са. Ако имат важна неотложна работа, те могат да я вършат, изтъкна шефката на законодателния орган.

Владислав Горанов реши пък по време на заседанието да си поговори с левицата, което пък разгневи патриота Димитър Байрактаров, който настоя за дисциплина и да не се губи ценно парламентарно време.

Цецка Цачева реши, че критиките му са основателни и реши да дисциплинира залата. Г-н министър седнете си на мястото, разпореди тя. Обеща, че щяла да дисциплинира в почивката и депутатите от левицата.