Вторият мандат за съставяне на правителство не е дискредитиран от записите, разпространени от Радостин Василев, а самите записи не са скандални. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ПП/ДБ Владислав Панев пред БиТиВи след връчването на втория мандат за съставяне на правителство, който държавният глава връчи в разрез с традицията и посочи вратата на депутатите предсрочно и без разговор.

В ПП/ДБ са имали съмнения спрямо Радостин Василев, но какви точно Панев не посочи. Той не знае откъде идват и заплахите срещу вече бившия съпартиец на коалицията.

Панев не знае защо президентът не е поканил на допълнителни разговори ПП/ДБ, въпреки че важно да има редовно правителство. Само Радев е излъчил пет служебни кабинета и е се насочва към шести - услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция, посочи той.

Според него работа на президента е да съдейства за редовно правителство, а, според него, държавният глава работи така, за да няма редовно правителство. Отговорността е и на депутатите, които трябва да се справят със задачата да могат да реализират кабинет с втория мандат, подчерта Владислав Панев.

Той изтъкна, че президентът контролира службите и те губят информационната война. Не е правилно посолствата да съдействат за съставяне на правителство, добави Панев, който не е чувал представители на "Продължаваме промяната" да ходят в определени посолства. Важно е на върха на службите да бъдат хора, които работят за България и хората да се чувстват спокойни, че няма натиск върху тях, който е особено силен през социалните мрежи, предупреди Владислав Панев.

Той вярва, че акад. Николай Денков и Мария Габриел могат да постигнат съгласие за съставяне на ротационно правителство.

Владислав Панев не знае и дали Христо Иванов е говорил с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за конституционно мнозинство. Дори и да се водят такива разговори, Панев не вижда нищо скандално в това.