Турските национални медии имат 4-5 щатни кореспонденти в Южна България, докато от българските национални медии само БНР и БТА имат щатни кореспонденти в Кърджали. Това заяви пред БНР Милко Багдасаров коментирайки какво става в Кърджали и региона за това, че турската държава прави избор кого да подкрепя в българския политически живот - ДПС или новата партия, която се готви.

Според Милко Багдасаров, когато националните медии са се изтеглили от Кърджали, това означава, че държавата се е изтеглила. По думите му Георги Първанов и АБВ са в управлението на държавата и носят вина за това изтегляне.

"Фактите, за които говори Георги Първанов не са от вчера и не са нови. Така Милко Багдасаров – председател на групата общински съветници от БСП в Кърджали коментира заявеното от лидера на АБВ Георги Първанов пред Нова телевизия.

"Представители на турската държава шетат из южните краища на България, мачкат наши сънародници, български турци - лидери на мнения, ако щете - на ДПС", е каза Георги Първанов.

"В официалните институции на Турция в България постоянно се привикват кметове, активисти, не само на ДПС и други, хора, свързани с турския етнос, на които по някакъв начин се влияе за организирането на новата партия (бел. ред. - новия политически проект на Лютви Местан)", заяви Милко Багдасаров.

Той каза, че народният представител Шабанали Ахмед се среща с турски изселници, но срещите не се провеждат в България, а в Турция.

"Българските власти не трябва да допуснат създаването на партия, зад която открито застава Турция", категоричен е Багдасаров.

Той призовава за нов прочит на всичко, което се финансира в България. Багдасаров даде пример с мюсюлманските училища. "Това са хора с чуждо самосъзнание, това е промиване на мозъците. В девическото училище в село Рогозче нямаше турчета, имаше деца от цигански етнос, българо-мохамеданчета, защото са социално слаби, а там всичко е на издръжка на училището. Сега и в Момчилградското училище е така", каза бившият депутат.

Багдасаров припомни, че тази година честваме 160 години от началото на българските читалища, но от хазната няма финансиране за тях. "Става подмяна на историята като филма на "Ал Джазира" - "България, моя земя". Общо 11 души са убити по време на Възродителния процес, а във филма се говори за стотици, което не е истина", допълни Багдасаров.