ВМРО предлага дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си.

Партията предлага по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинено ПТП от 3 на 5 години.

Воеводите предлагат промените в Наказателния кодекс, които вече са внесени в деловодството на Народното събрание. С измененията те целят да се намали броя на условните присъди, които се налагат чрез сега действащата правна уредба и да се постигне максимална превенция чрез превъзпитание на хората, които се качват зад волана под въздействието на наркотични вещества.

ГЕРБ предлагат затвор и психиатрично лечение за дрогирани шофьори

ГЕРБ предлагат затвор и психиатрично лечение за дрогирани шофьори

Обвинението срещу Николов бе променено от убийство на умишлено убийство

"Статистиката за катастрофите у нас е доста притеснителна и за съжаление тя се променя в нарастваща прогресия последните години. Бруталният удар, довел до смъртта на журналиста Милен Цветков, направен с висока скорост и без никакъв спирачен път, е доказателство какво е влиянието на определени субстанции над хора, позволили си да седнат в това състояние зад волана", се посочва в съобщение на ВМРО до медиите, с което аргументират промените в НК.

От ВМРО искат възможностите за налагане на условна присъда при подобни катастрофи да бъдат сведени до минимум, а тогава, когато се наложи, то да има възможност за прилагате на предложените от тях мерки - виновните да полагат труд като чистачи и санитари в отделенията, до които стигат жертвите като реанимации, ортопедии и морги.

Без книжка до живот за пияни и дрогирани шофьори, иска Марешки

Без книжка до живот за пияни и дрогирани шофьори, иска Марешки

От партията предлагат и завишаване на глобите

Тази мярка със сигурност би имала сериозен ефект в посока превъзпитание и бъдеща превенция от рецидив на същото деяние, според депутатите от ВМРО.

Днес държавата има нужда от тази превенция и от този процес на превъзпитание с оглед на зачестилите ПТП-та и жертви на пътя, категорични са от ВМРО.

Борисов подкрепя по-тежки санкции за дрогираните шофьори

Борисов подкрепя по-тежки санкции за дрогираните шофьори

Премиерът напомни, че катастрофи стават и със скутери