Обвинението срещу Кристиян Николов за умишлено убийство на Милен Цветков може да издържи в съда. Тази позиция изрази пред БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов.

Обвинението срещу Николов бе променено от убийство по непредпазливост на умишлено убийство заради откритите четири вида дрога в кръвта на младия шофьор. Четири часа юристите на ГЕРБ вчера обсъждали темата.

През 2017 година са установени 3300 случаи на шофьори, причинили катастрофа след дрога. След първите промени в Наказателния кодекс по темата се отбелязва намаляване на тези инциденти. Сега ГЕРБ предлага завишаване на тези наказания. Сега се прекатегоризират престъпленията и санкциите са като при най-тежките престъпления, стана ясно от думите на министър Кирилов.

Съдът остави Кристиан Николов в ареста

Съдът остави Кристиан Николов в ареста

Може да се укрие в чужбина...

При управление на кола в нетрезво състояние или дрога да се прекратява регистрацията на автомобила до 5 години, предлагат от ГЕРБ. Кирилов предлага на дебат и друга мярка. Първата година от изтърпяването на наказанието на дрогирани шофьори да минава с психиатрично лечение, но в рамките на затвора. Министърът смята, че тези законови промени могат да се гледат по време на извънредното положение.

За него е странно как се е снимал клип в храма на Темида. Той очаква резултати от назначената от него проверка. Данаил Кирилов очаква още днес ВСС да разгледа случая. Индикациите обаче било да се замете случая.

Проверяват рапърски клип, заснет в Съдебната палата по време на пандемията

Проверяват рапърски клип, заснет в Съдебната палата по време на пандемията

Участвали деца с оръжие

Припомняме, журналистът Милен Цветков загина при катастрофа край мол "Парадайз" на 19 април. Самата катастрофа бе предизвикана от 22-годишен шофьор с джип, който се е блъснал в автомобила на журналиста, спрял на червен светофар за изчакване. Разследващите не са установили никакъв спирачен път, а пробата на шофьора е показала употреба на амфетамини и марихуана.

Обвиняемите за тежката катастрофа на Великден вече са четирима.

Освен на Кристиан Николов, обвинение беше повдигнато и на майка му - Десислава Пешева, защото му е позволила да шофира автомобила - собственост на управляваната от нея фирма, след употреба на наркотици.

Гаранция от 100 000 лв. за майката на Кристиан, погубил журналиста Милен Цветков

Гаранция от 100 000 лв. за майката на Кристиан, погубил журналиста Милен Цветков

Разпитвани са приятелката и приятеля на Кристиан, пътували с него

Джипът "Ауди Q7" е собственост на фирмата "Десислава Пешева комерс", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в ареста бизнесмен Миню Стайков.

Обвинения бяха повдигнати също срещу приятелката на николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата. Двамата са обвинение заради това, че са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до тежкия пътен инцидент.