В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинства. Това смята пловдивският депутат от ПГ "Обединени патриоти" от квотата на ВМРО Александър Сиди, съобщиха от ВМРО.

Полицаи предотвратиха меле между две фамилии в Розино

Полицаи предотвратиха меле между две фамилии в Розино

Петима са задържани в полицията, образувани са две досъдебни производства

Позицията му идва след поредните цигански безчинства в карловското село Розино. "Снощи под влиянието на алкохол и упойващи вещества група цигани отново са предизвикали масов бой и отново са застрашили живота и здравето на хората в селото", пише Сиди като напомня, че за проблемите с циганската махала в Розино неговата партия говори от години.

От ВМРО припомнят, че именно представители на етноса в селото миналата есен нападнаха и пребиха двама лесничеи, които се опитаха да предотвратят незаконна сеч.

Отново техни представители бяха замесени и в убийство преди три години. Проблемите там са ежедневие, а побоите и тормозът над българското население граничат с геноцид, се казва в позицията на Сиди.

Народният представител запита министъра на вътрешните работи Валентин Радев дали МВР предвижда разкриване на полицейски участък в Розино и какви реални мерки е предприело министерството за решаването на този проблем. Той се позовава на десетките сигнали от граждани, които постъпват буквално ежеседмично в приемната на патриота от ВМРО в Пловдив.

Сиди пита дали може да бъде засилен контролът на техническата изправност на моторните превозни средства - на шофьорите, които карат без книжка или след употреба на алкохол и други упойващи вещества. Такива нарушения са масови сред населението на циганските махали в община Карлово, пише Сиди.