ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове.

Според заместник-председателят на партията Красимир Богданов българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка.

Той счита, че всички, които са на отговорни позиции, като кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри и зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии.

От ВМРО са категорични, не България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членува. Те изтъкват, че най-пълноценно тази политика е била провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който е ремонтирал старата съветска техника с същевременно е сключил договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи.

ВМРО иска връщането на задължителната казарма

ВМРО иска връщането на задължителната казарма

Заради рязкото влошаване на параметрите за сигурност в цяла Европа

"Възстановено беше закритото Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия. Организира се мащабна кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" с цел предизвикване интереса на младите хора към армията. Увеличени бяха заплатите и значително подобрени битовите условия на военнослужещите", припомнят воеводите и допълват, че по тяхно настояване Министерството на образованието е въвело начална военна подготовка в училищата.

Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация, настояват от ВМРО. Според тях трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили.

За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете.

Припомняме, темата отново стана актуална през последните дни, след като президентът Румен Радев заяви, че трябва да се осигури начална военна подготовка за младото поколение.

В отговор председателят на ДПС Делян Пеевски обвини държавния глава в опит да насажда страхове и напрежение в обществото и отсече, че българските младежи няма да ходят в казарма.

Запрянов: Обсъжда се връщане на наборната служба, но няма политическо решение

Запрянов: Обсъжда се връщане на наборната служба, но няма политическо решение

Готов новия социален пакет, който се очаква да има повече кандидати за военнослужещи