ВМРО не са водили политически разговори за коалиция с "Има такъв народ" за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това заяви евродепутатът от ВМРО и съпредседател на партията Ангел Джамбазки в отговор на въпрос на News.bg дали "воеводите" са разговаряли с партията на Слави Трифонов за общо явяване на изборите. Коментарът си той направи пред журналисти, след като взе участие в протеста пред сградата на "Лукойл" в София.

ВМРО, КОД и НФСБ правят нова патриотична коалиция

ВМРО, КОД и НФСБ правят нова патриотична коалиция

Ще се борят и срещу Зелената сделка, която била пагубна за българската и европейската икономика

Джамбазки не знае дали ще има изненади в резултата на партиите на предсрочните избори.

Той подчерта, че с ГЕРБ също не са водени разговори за коалиция.

Няма запазена марка в политическите позиции с другите партии. Който намира за нужно и желае да протестира, го прави, а за политическата коалиция има активности по темата, обясни Джамбазки. ВМРО не са си говорили скоро с ГЕРБ нито по темата за горивата, нито по въпроса за Северна Македония.

Петър Москов отрича коалиция с ВМРО

Петър Москов отрича коалиция с ВМРО

КОД се явяват на изборите самостоятелно

Джамбазки не се сърди за водената политика на "Продължаваме промяната" и ДПС за Северна Македония, но когато ГЕРБ или заедно с ВМРО в управление били на вярната позиция да защитават българския интерес. ГЕРБ направиха предателство, за да ги пуснат обратно в управлението, изтъкна евродепутатът от ВМРО.