С викове "Мафия" и "Свобода за България" 60 души, представители, симпатизанти и активисти на ВМРО се събраха на протест пред сградата на "Лукойл" в столицата. Причината - високите цени на горивата.

За да изразят възмущението си от водената политика за горивата, от ВМРО издигнаха и транспаранти с надписи: "Лукойл", спрете кражбата на българите", "Спекула на гърба на българите, това е кражба", "1 лев кражба от всеки литър гориво", "Левче за Путин от всеки литър гориво".

Манолова търси представителя на държавата в "Лукойл", за да му даде златната акция

Манолова търси представителя на държавата в "Лукойл", за да му даде златната акция

По думите й Красимир Първанов не е правил отчет и доклад за работата си

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, определени "Лукойл" като монополист, който прави по 7-8 млрд. лева, не плаща данъци и бърка в джоба на всеки един човек чрез различни финансов измами. ВМРО настоява от "Лукойл" да предприемат нормални търговски практики и да съобразят крайните си цени с джоба на българите. Веселинов настоя от служебното правителство да вземе категорично решение - или евтини горива в България, или край на вноса на руски петрол.

"Отишлото си вече правителство на Кирчо и Асен е най-големият любител на монополите. Те се бориха срещу една мафия, която искаха да олицетворят в пътното строителство, но превърнаха в един мафиотски октопод енергетиката - вкараха не само посредниците, които облагодетелстват не само "Лукойл", а отказаха да обложат свръхпечалбите на енергийните дружества, продаваха на себестойност 700-800-1000 лева на киловатчас ток и взимат излишъка от държавната енергетика, но частника не го пипат", изтъкна Веселинов.

Живодар Терзиев: Таван на горивата е безсмислен

Живодар Терзиев: Таван на горивата е безсмислен

Колкото по-малко се намесват политиците, толкова по-малко страда икономиката, по думите му

По думите му предишното правителство не пипнало и енергийните търговци, близки до БСП. Ако има правителство на енергийната мафия, то това бе правителството на Кирил Петков, посочи Искрен Веселинов.

ВМРО няма да спрат, докато "Лукойл" не получи заслуженото си.

От своя страна евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че всеки, който е спирал не бензиностанция, е виждал истинската социология там. Социологията не е по телевизорите, където намазани негодници казват каквото е угодно да се чуе на властта, а социологията е в бензиностанцията, магазина и бакалията. Там се вижда отношението на българските граждани, посочи Джамбазки.

Гълъб Донев търси умни решения и характер

Гълъб Донев търси умни решения и характер

Цената на природния газ, цената на горивата, инфлацията, пътищата

ВМРО настоя служебното правителство да поправи грешката на предишните управляващи, продажността и корупционните практики на Кирил Петков и Асен Василев. Джамбазки определи политиката на "Продължаваме промяната" като корупция и провал. Мафията е тук, зад гърба ни, беше в Министерски съвет и на тази практика трябва да се сложи край, настоя той.

От действията на служебното правителство зависи какви действия ще предприемат от ВМРО по отношение на "Лукойл".