50-тина членове и симпатизанти на ВМРО отбелязаха с факелно шествие 136 година от избухването на Априлското въстание.

С мощни викове „Бийте турците!", „Сърбите по 5 на нож!", „Граница с Хърватска!" те успяха да събудят столичния квартал „Слатина".  Голяма част от неговите жители излязоха на балконите и прозорците да наблюдават шествието.

В циганската част на квартала беше направена кратка почивка, по време на която заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки повтори категоричната си позиция, че не са съгласни с бездействието и лицемерието на държавата по отношение на хората оттатък в катуна, както и това, че са оставени да правят каквото си искат.

„Няма да позволим Катуница отново! Няма да позволим да се използват думи като интеграция и да се пълнят джобовете и гушите на шепа задници!", заяви Джамбазки.

Шествието, продължило повече от 1 час, завърши пред паметника на загиналите във войните слатинчани.

Там Ангел Джамбазки подчерта, че Априлското въстание е върхът на българската национална революция. Той не пропусна да изтъкне, че единствено ВМРО в София, макар и скромно, са отдали почит към паметта на десетките хиляди невинни българи, избити от редовната турска армия и башибозук.

Заместник-председателят на ВМРО не пропусна да отбележи, че трябва да се принуди Турция да се извини за геноцида над българите по време на пет вековното робство. Освен това Анкара трябва да признае престъпното си  поведение.

"Ние отбелязваме Априлското въстание, за да покажем, че България, макар и тежко ранена, все още е жива. Отбелязваме го, за да покажем на тези, които ни управляват по-голяма част от тях либерали, че малко от малко трябва да защитават националните интереси.", заяви Джамбазки.

Шествието завърши с едноминутно мълчание.