Кървавите сблъсъци между симпатизанти на „Атака" и молещи се мюсюлмани, разиграли се пред джамията в центъра на столицата, бяха остро осъдени от ВМРО.

Станахме свидетели на поредното цирково представление на Волен Сидеров пред джамията в София, когато пострадаха невинни хора. С тези действия, подтикващи към радикализъм, „Атака" работи за  втвърдяване на електората на ДПС, посочват от движението в писмо до медиите.

Войводите са на мнение, че от партията на Сидеров би следвало да използват ресурса на властта, за да се борят срещу антиконституционната партия на Ахмед Доган.

Ако Сидеров наистина иска да спре високоговорителите на джамията, да ползва законовите методи на властта - чрез представителството си в НС и общинския съвет. Но вместо ефективно да се противопостави на влиянието на ДПС и пълзящата ислямизация у нас, Сидеров прави евтини скандали, които имат обратен ефект, категорични са от ВМРО.

Според тях да се подиграваш с верските чувства на мюсюлманите у нас по време на петъчната им молитва не е еднозначно с това да противостоиш на политическия ислям. Такова поведение е не просто безотговорно, а цели да предизвика проблеми между християни и мюсюлмани у нас. Българските патриоти не делят гражданите на държавата по религиозен признак.

Вместо да създава нови канали с новини на малцинствени езици, Сидеров трябваше поне да се подпише в подписката на ВМРО за референдум срещу Турското членство в ЕС, посочват още от движението и допълват: „Вместо да гони Уорлик по скъпите ресторанти, Сидеров трябваше да е с нас, когато протестирахме срещу паметника на американските летци бомбардировачи, който Уорлик издигна."

От ВМРО са категорични, че вместо да проваля празника по канонизирането на мъчениците от Батак, Волен Сидеров е трябвало да излезе от ролята на сянка на Бойко Борисов и да защитава идеите на истинските български патриоти.

Категорично осъждаме всички онези евтини политици, които със своите действия тласкат мюсюлманите към радикалния ислям и към ДПС, заключават от движението.