"Не е важна номинацията на даден министър, защото при такава огромна криза е без значение кой ще замести Нено Димов. За пореден път се гаси някакъв пожар, който е пламнал заради действията или бездействията на властта. По важно е, че тази криза се очертава да не е единствена." Това заяви депутатът от БСП Иван Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него проблемът с боклука също е много сериозен и трябва да се реши.

Ченчев заяви, че от БСП нямат нищо против личността на Ревизоро, но по думите му, един човек, който влиза на пожар и не е запознат със системата, няма какво може да промени, освен да бъде просто едно замазване на очите.

Депутатът се надява колегите му от другите парламентарни групи да проявят разум.

От БСП ще внесат четвъртия си вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов, а поводът е водната криза в Перник.

"Нашият вот на недоверие е заради цялостното управление. Имаха 10 години на разположение, за да оправят една или друга криза. Това е криза на управлението и трябва да се носи отговорност", подчерта Ченчев.

БСП ще изложат мотиви пред другите депутати и Ченчев се надява да се стигне консесуално решение, което ще е в посока падане на правителството.

"Не мисля, че има човек в България, който да не си мисли, че един човек е отговорен за това. При наличието на 17 министерства в страната, ние имаме един човек, който ги управлява всичките. И не някой министър, а точно той трябва да поеме цялата отговорност, изтъкна още социалистът.

Ченчев е на мнение, че този модел на управление води до тези кризи и е абсолютно вреден не само за държавността, но за българските граждани.

За НЗОК Иван Ченчев заяви, че случаят също е скандален. Две години Дечо Дечев имаше възможност да се запознае с реалната ситуация, а тя е такава, че данните, които изнесе са меко казано скандални. Няма как държавната болница да получава 150 лв. за лекарства, а пък частната 1050 лв, обясни червеният депутат.

Ченчев отчете, че през миналата година от БСП са внесли над 60 законопроекта, които не са минали в пленарна зала. По думите му е много важно опозицията да бъде чута, за да не се случват повече такива кризи.

Работата на опозицията е да посочва на българските граждани недъзите на това управление, допълни той.