Ние стоим стабилно в една позиция на една от първите политически сили в страната. Това каза в първи коментар лидерът на „Атака" Волен Сидеровв интервю за БТВ.

По думите на Сидеров „Атака" стабилизира своето положение в цялата страна, което може да предвиди и че в предстоящите парламентарни избори партията ще влезе в Народното събрание. 

Сега на мястото на  НДСВ идва ГЕРБ, на мястото на наставника дойде телохранителят. В тази ситуация „Атака" е стабилна и макар и бавно- разширяваща влиянието си политическа сила.

Сидеров посочи, че на редица места в страната „Атака" по резултати е преди управляващата БСП. Примери той посочи градове като Бургас, Несебър, Ямбол, Добрич, Карлово, Самоков, Созопол, където „Атака" очаква кандидат с техен кандидат. „Има редица места, в което ние бием БСП, въперки че ние сме опозиционна сила", каза Волев Сидеров.

По повод на резултатите в София Волен Сидеров каза, че партията в никакъв случай не е сбъркала с фигурата на кандидата. Той обясни ниския резултат на Слави Биневс факта, че София е синята крепост, а и в града има много наслоявания. „Не може една млада политическа сила на пробие тук лесно", каза лидерът на „Атака"

Волен Сидеров посочи още, че още утре ще сезират съда за прозрачната бюлетина и според закона има 14 дневен срок, за да се вземе решение. „Това според мен е скандално, това нарушава тайната на вота", каза Сидеров и допълни, че пълната липса на контрол от страна на държавата за това и за другите нарушения, означава, че „държавната власт е изключително слаба, нея я няма."

Волен Сидеров припомни, че задължителното гласуване е предложено от „Атака" при обсъждането на Закона за местните избори. Той изрази задоволство, че сега такова предложение идва от управляващата коалиция в лицето на НДСВ. 

Според него след въвеждането на задължителен вот най- после ДПС ще намери мястото, което му се полага, в българския политически живот. 

Той определи изборния туризъм като гавра и подигравка с българските избиратели. „Виждаме нагли ухилени физиономии, които дори не говорят добре български", коментира Сидеров.