От партия "Воля" настояват Народното събрание да се разграничи от "нелепите изказвания" на атакиста Волен Сидеров.

"Продължаваме да смятаме, че НС трябва да се разграничи от нелепите изказвания на Волен Сидеров. За нас подобно поведение на народен представител е недопустимо", заяви Слави Нецов, представител на ВОЛЯ в парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Категорично несъгласие изрази Нецов с мнението на етичната комисия. Тяхната позиция е, че депутатите "могат да си говорят каквото искат" стана ясно от изказването на Нецов.

"За нас от "Воля" работата в Народното събрание е отговорност и в действията, и в думите", отсече народният представител.

От Воля припомнят, че на последното заседание на комисията ДПС, ГЕРБ, БСП и ОП защитиха Волен Сидеров и не подкрепиха предложената от ВОЛЯ декларация.

Партията на Веселин Марешки определя като "недопустимо" поведението на Сидеров в декларацията си. "Воля" предлага НС да се разграничи от публичните изявления на лидера на Атака.

От "Воля" напомнят за изказването на Сидеров пред bTV. "Представяте ли си вицепремиер казва нещо за главния равин - той е такъв, онакъв, еди какъв си. Той престава да съществува като политическа личност, а може би и като физическа. Не знам какво щеше да последва", заяви атакистът в свое интервю.

Партията на Марешки категорично не приема подобно поведение. Те са категорични, че е "абсолютно недопустимо български депутат да прави внушения за физическа саморазправа от страна на водач на която и да е религия".

С призив към всички политици да проявят отговорност, от "Воля" искат депутатите да се въздържат от необмислени и неразумни изявления. По тяхно мнение подобни изказвания и политици, които си ги позволяват поставят България в неловко положение спрямо страни, с които има дългогодишни приятелски отношения.