"Воля" пита Емил Димитров - Ревизоро след като разполага с данни за чадър над контрабандисти на горива, дали е сезирал прокуратурата за това и ако не - защо не го е направил.

Това се посочва в изявление на партия, като от "Воля" се заканват, че ако Емил Димитров не го е направил, те ще сезират главния прокурор.

Имало чадър над Марешки в горивата

Имало чадър над Марешки в горивата

Държавата странно бездейства, смята Валентин Златев

Повод за заканата им са думите на депутата от ОП, който участва в предаването "Още от деня" на БНТ. Тогава председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата заяви, че на пазара на горивата има субекти, над които е разпънат чадър: "Има двама крупни контрабандисти в България, които в момента направиха бурен възход на дейността си, но това не може да стане, без тези, които ги наблюдават, да се правят, че не ги виждат".

ОТ "Воля" питат: След като разполага с такива данни, Димитров дали е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров? Ако не го е направил- защо? В изказването му няма и капка съмнение, което означава, че разполага с достатъчно факти.

"Битката с картела е нашата кауза и ние няма да спрем, докато този проблем не се реши в полза на българския народ. Да имаш такива данни и да бездействаш или да си мълчиш, те прави слуга на картела", заявява лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

Правителството не може да влияе на световните цени на горивата, убеден е Ревизоро

Правителството не може да влияе на световните цени на горивата, убеден е Ревизоро

В България те са най-ниските от тези на Балканския полуостров