Политическа партия "Воля" отчете своите първи сто дни в законодателния орган. Лидерът на партията Веселин Марешки не присъства на изложението на депутатите си.

По време на отчета Гергана Стефанова изтъкна, че "Воля" е единствената нова партия в 44 НС, а депутатите са дебютанти.

В парламента се работи изключително бавно и мудно, недоволна е Стефанова.

Управляващите нямали ясна стратегия, идея и визия за дългосрочното развитие на България, отсече депутатката.

По думите на Стефанова очакванията на партията били за по-активна работа, а законите сега се правели на парче. Според нея кандидат депутатите получавали амнезия, след като престъпят прага на парламента. Те забравяли предизборните си обещания.

От "Воля" са недоволни от споровете комунисти-антикомунисти между ГЕРБ и БСП. Управляващите не търсели разговори с останалите партии. За нас това е загубено време, отчете Стефанова за работата на парламента.

Иначе партията била активна в дейността си, депутатите от "Воля" бързо навлезли в работата, а партията спазила обещанието си да бъде прожектора в НС и да осветява лобистките закони.

"Воля в 44 НС се представи доста достойно", доволна е Гергана Стефанова. И занапред партията ще подкрепя всички добри идеи и се готви за особена активност при бюджет 2018. "Всички трябва да запретнем ръкави", смята Гергана Стефанова.

Воля няма да стои мирно и тихичко и няма да е безлична група, заканиха се от партията на Марешки. Те отчетоха, че имат внесени 8 законопроекта, една поправка в закон и едно предложение за промяна в Конституцията за тези първи сто дни.