Винаги е полезен един вот на недоверие независимо от крайното гласуване и крайните резултати. Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва във форум "Демографската картина - цената на бъдещето", организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Според нея вотът на недоверие е политически знак, че голямото мнозинство в Народното събрание очевидно не е убедено в решенията на по-малкото мнозинство, нито в предлаганите от правителството мерки.

Йотова изрази надежда, че ще бъде направена съдържателна дискусия и освен критики ще има и предложения как да се разреши кризата, както и да се осветлят "доста останали тъмни въпроси, на които ние не получихме отговор от страна на управляващите".

ГЕРБ няма да клатят лодката на кабинета "Денков"

ГЕРБ няма да клатят лодката на кабинета "Денков"

Десислава Атанасова: Няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението

Вицепрезидентът е на мнение, че териториалните планове, които България изпрати на ЕК, не отговарят на механизма за солидарен преход.

След като не отговарят в най-важната си част с перспективата и всички социални необходимости, които стоят пред хората, които трябва да бъдат гарантирани, те абсолютно нямат никакво значение, подчерта тя.

Йотова предупреди, че последствията ще бъдат обезлюдяването на региони като Старозагорско, Кюстендилско и Пернишко.

Запитана как вижда решение на протестите на енергетиците вицепрезидентът призна, че не вижда такова решение. "Още повече, че аз съм песимист, че могат да бъдат предоговорени тези решения", отбеляза тя.

БСП дава рамо за вота на недоверие

БСП дава рамо за вота на недоверие

Корнелия Нинова не изключва да е успешен