Красимир Каракачанов ще се състезава с кандидати, които са много под неговото ниво – това са стари мумии, карикатури на генерали, провалени министри и прочие.

Това заяви патриотът Валери Симеонов, представяйки кандидат-президента на „Обединени патриоти- НФСБ, Атака и ВМРО“.

„Най-голямата партия - ГЕРБ, все още не може да издири кандидат между своите редове – не могат да извадят достоен кандидат“, отсече Симеонов.

Верният път е търсенето на общото, на полезното за Родината и народа, подчерта Симеонов и допълни, че това била причината с „Атака” да загърбят старите дразги.

Неслучайно и единодушно са приели лозунгът им е да е: „България над всичко“.

Лидерът на „Атака” - Волен Сидеров, е убеден, че техните кандидати ще покажат на българите, че в  политиката започва нов етап. Патриотичните организации ще бъдат определящ фактор в българската политика, смята атакист номер 1.

„Убеден съм, че кандидат-президентската двойка е най-добрата. Това са утвърдени политици, които няма да се учат в президентството как се отстоява национален интерес“, коментира Сидеров.

Той обяви, че е категорично против теориите, че президентът трябва да бъде неполитическа фигура. Напротив, той трябва да е ярка политическа фигура, убеден е Сидеров.

„Приемам номинацията и излъчването ми за кандидат за вицепрезидент като висока чест, като огромна отговорност пред патриотичната идея, пред съмишлениците и към всички български граждани“, заяви на свой ред избраният за вице в кандидатската двойка атакист Явор Нотев.

Той подчерта, че ролята на вицепрезидента е важна в структурата на ръководните длъжности в държавата. Той смята да използва тази роля за отстояване на националните интереси.

Нотев изтъкна отсъствието на синхрон в работата на президентския екип до момента. Като свой приоритет той посочи ускоряването на процедурата за получаване на българско гражданство. Той изтъкна и деликатния въпрос за помилването. Според него няма място за помилване по критерий, че деянието било малозначително.

„Стоим зад интересите на България и българските граждани“, заключи Нотев.
Кандидат-президентът Красимир Каракачанов очерта като основен свой приоритет справедливостта. „Брутална битова, циганска престъпност е заляла страната“, констатира воеводата-патриот.

Каракачанов изтъкна още, че България е подложена на огромна опасност с нахлуващата мигрантска вълна. Той засегна и проблематичната тема за демографската „катастрофа“, като посочи, че реално населението в момента е 6,8 млн. души.