И да убият Яне Янев ще има „Ред, законност, справедливост" в България.

Това заяви самият Янев в кулоарите на парламента по повод на отправените към него заплахи.

Независимият депутат Димитър Абаджиев разказа, че първите сигнали за подготвяно нападение срещу били получени преди два дни - това било потвърждение от достоверен източник, че е даден поръчка на среди от т.нар ъндърграунд да извършат сплашване срещу председателя на РЗС Яне Янев.

По думите на Абажадиев станало ясно, че тази поръчка е дадена от засегнати олигарси - предмет на проверките, инициирани от двамата независими депутати.

Абаждиев допълни, че двамата са получили и предупреждения, че ще бъдат изфабрикувани поредица компромати срещу тях.

Яне Янев заяви категорично, че ще продължи с разкритията си и че готви доклад до ЕК, който ще изпрати преди изборите и в който ще бъдат посочени корупционни схеми и имена.

„И в схемата Мургина, и в схемата Митници са замесени политици и от опозицията, и от управляващите. Няма да спрем", заяви Янев.

По думите му тези хора действали чрез свои пионки.

Янев изтъкна, че техните сигнали не са били напразно и подчерта, че именно той и Абадажив първи са сигнализирали за нарушенията по САПАРД.

Абаджиев отказа да даде подробности за заплахите към колегата му, но е категоричен, че поръчка за такова нападение е дадена.

Яне Янев каза, че още днес ще отиде в прокуратурата и че ще се съобрази с тях.

Междувременно вътрешният министър Михаил Миков съобщи, че е разбрал от медиите за заплахите срещу депутата Яне Янев.
Той е категоричен, че МВР работи по всички сигнали, а за конкретния случай каза, че отново от медиите научил, че сигналът е изпратен до ДАНС.