След като вчера лидерът на РЗС беше изгонен от пленарна зала и отправи остри критики към управляващите, днес Яне Янев продължи с нападките.

В ефира на  PRO.BG той коментира станалото в парламента, като заяви, че „това е нарушение на правилника на НС от страна на г-жа Цецка Цачева".
Янев обясни, че не е говорил в качеството на депутат, а като представител на цяла парламентарна група.

"Г-жа Цачева няма право да отстранява цяла група от заседанието, категоричен е лидерът на РЗС. Той обаче посочи, че РЗС ще продължи да подкрепя Бойко Борисов, „защото рейтингът на такива хора като г-жа Цачева се дължи на личния рейтинг на премиера".

„Тези хора не осъзнават, че са попаднали случайно в политиката и че сигурно за пръв и последен път са в парламента",е мнението на лидера на РЗС.

 „99 % от всичко, което има ГЕРБ, се дължи на Бойко Борисов", подчерта Янев.

Попитан стои ли зад думата си, че има коалиция между ГЕРБ и БСП, той отговори: „Между Гоце и ГЕРБ има странно взаимодействие, което няма как да не бъде забелязано".

Припомняме, в специална декларация от името на РЗС, представена вчера в парламента, от партията упрекнаха ГЕРБ,че не са подкрепили предложението от президентската администрация да бъде отнет един милион лева, които да отидат за бюджета на комисията Кушлев.  

Има криза и те трябваше да се лишат от този лукс, който имаха през последните 8 години", обясни Янев.

По повод статията на президентския съветник Иво Атанасов, в която се твърди, че лидерът на РЗС има непоносимост към чуждото мнение, Яне Янев заяви: „Иво Атанасов ми прилича на добре охранен мишок, който от парламента се настани в президентството. Но да не забравя, че след две години ще излезе от там".

Във връзка с темата за лустрацията и бившите членове на БКП и ДС, той обяви, че „държава, която не е минала през лустрация, не е достигнала до истински демократични ценности".

Той отказа да посочи конкретни имена, запитан дали предлаганите текстове ще засегнат и сегашни управляващи,

„Ще видим кой ще бъде против подобни текстове", отбеляза Янев.