Финансовият министър Владислав Горанов иска устойчив модел на финансиране на болница "Лозенец". В противен случай, както обясни в Народното събрание, тя трудно ще продължи да функционира.

Ако се предоставят извън правилата, по които функционира здравната система допълнителни средства на едно лечебно заведение, то това трябва да е разписано ясно и конкретно по каква причина се прави, обясни финансист номер едно. Ако законодателят реши, че трябва да възложи допълнителни функции на болница "Лозенец", то тогава трябва да се прецени дали тя има особен и специален статут, колко струва и за какво съществува. Ако законодателят предвиди, ще бъде правено извънредно финансиране, поясни Горанов. Ако тя е клинична база, нормално търговско дружество, ще продължи да функционира на база на изработеното по договор с НЗОК, подчерта Горанов.

Той очаква още позицията на Софийския университет, тъй като той трябва да придобие лечебното заведение. Попитан за финансовото състояние на болницата, министърът на финансите обясни, че не е запознат с финансовото състояние на "Лозенец".

Окончателно преструктурираха правителствената болница "Лозенец"

Окончателно преструктурираха правителствената болница "Лозенец"

БСП се въздържаха, ГЕРБ ги заподозряха в саботаж