Да изберем човек, който е преценено, че не става за зам.-председател на Министерския съвет в парламентарната република за заместник-председател на парламента е гавра, която Борисов причини на Народното събрание и народа ни като цяло.

Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира новия пост на Валери Симеонов, който преди ден бе избран за зам.-председател на 44-тото Народното събрание.

Петков отбелязва, че предложението за назначение на Симеонов идва от ВМРО.

Симеонов вижда политическа намеса в протестите срещу него

Симеонов вижда политическа намеса в протестите срещу него

По думите му някои от хората не знаели за какво протестират

Лидерът на АБВ подчертава, че не разбира позицията на БСП. По думите на Петков фактът, че ръководството на НС остава без юрист, изкопава дъното.

"Очакванията са Симеонов да въдвори окончателна тишина и в пленарна зала. Излишното шумолене не помага, не вредителства, но отнема време. Да изберем за заместник-председател авторът на ,,излишното шумолене" не помага", категоричен е Петков.

ДПС бойкотира Валери Симеонов

ДПС бойкотира Валери Симеонов

Партията даде рамо на кворума

Припомняме, че по-рано днес ДПС отказа да участва в заседанията на НС заради назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента.

Вчера, 20 ноември, лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от "Обединени патриоти". Причината е, че депутатите от "Атака" напуснаха ПГ на "Обединени патриоти" и поискаха заличаването й.

ГЕРБ подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика

ГЕРБ подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика

Има вакантно място, което се полага на Обединените патриоти, смята Дариткова

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика.

Валери Симеонов стана заместник-председател на НС

Валери Симеонов стана заместник-председател на НС

От ДПС възмутени напуснаха пленарната зала